09.08.2024 / Saat 15:00 Meclis Toplantısı ve Kararlar

Karar Tarihi: 09 Ağustos 2024 17:00
Karar No: 1,2,3
Dosya Adı İşlem
yeni-ozet-olaganustu.doc İNDİR

T.C.

EMET BELEDİYE BAŞKANLIĞI

BELEDİYE MECLİSİ KARAR ÖZETLERİ

 

Meclis Tarihi

09.08.2024 / Saat 15:00

Meclis Toplantı 

Bilgileri ve Yeri

1. Dönem, 2. Olağanüstü, 1. Oturum – Meclis Salonu

Toplantıya İştirak Eden 

Meclis Üyeleri

 

Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Mustafa KOCA Başkanlığında, Ahmet SEVAL, Ömer ERDOĞAN, Hüseyin ÖZTAŞ, Beyti CEBECİ, Mustafa Kemal ÇAKIROĞLU, Murat ATASEVER, Talha DÜŞMEZ, Mustafa MERAL, Zekeriya GÖKDUMAN, Mehmet İĞDEKÖYLÜ

Toplantıya Katılmayan Meclis Üyeleri

Yasin YILMAZ

Saygı  Duruşu ,  İstiklal Marşının okunması  ve  Belediye  ve  Meclis   Başkanı  Mustafa KOCA açılış konuşmasını yaptıktan sonra yoklama yapıldı. Meclis Üyelerinin tamamının bulunduğunu belirten Meclis Başkanı oturumu açtı. 

      Başkan Meclis Toplantısının hayırlara vesile olmasını dileyerek gündeme geçti.  

Gündemin 1. Maddesi olan, Yazı İşleri Müdürlüğünün 23.07.2024 tarih ve 6193 sayılı yazısı uygun olduğu 5393 sayılı Belediye Kanununun 48. maddesinde "Belediye Teşkilatı norm kadroya uygun olarak Yazı İşleri, Mali Hizmetler, Fen İşleri ve Zabıta birimlerinden oluşur. Beldenin nüfusu, fiziki ve coğrafi yapısı, ekonomik, sosyal ve kültürel özellikleri ile gelişme potansiyeli dikkate alınarak, norm kadro ilke ve standartlarına uygun olarak gerektiğinde sağlık, itfaiye, imar, insan kaynakları, hukuk işleri ve ihtiyaca göre diğer birimler oluşturulabilir. Bu birimlerin kurulması, kaldırılması veya birleştirilmesi Belediye Meclisinin kararıyla olur", denilmektedir. Belediyelerin ve bağlı kuruluşların norm kadroları, 22.02.2007 tarih ve 26442 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik tarafından belirlenin ilke ve standartlar çerçevesinde;5393 Sayılı Belediye Kanununun 18. maddesinin ( I ) bendi gereğince İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne ait bütçenin aynı bütçe kodları ile birlikte Fen İşleri Müdürlüğüne bağlanmasına oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 2. Maddesi olan, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğünün 09.07.2024 tarih ve 6053 sayılı yazısı uygun olduğu, İlçemizde yapımına devam eden, ihalesi İller Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından yapılan, denetimi İller Bankası Eskişehir Bölge Müdürlüğü ve Belediyemizce müştereken yürütülen, SUKAP kapsamında, Emet (Kütahya) İçmesuyu, İçmesuyu Konvansiyonel Tip Paket Arıtma Tesisi ve İsale Hattı ile Kanalizasyon ve Yağmursuyu İnşaatı Yapım İşinde ek krediye ihtiyaç duyulmaktadır. İçmesuyu Konvansiyonel Tip Paket Arıtma Tesisi ve İsale Hattı işi İller Bankası A.Ş.'den ek kredi kullanılmasına oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 3. Maddesi olan, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğünün 09.07.2024 tarih ve 6055 sayılı yazısı uygun olduğu, İlçemizde yapımına devam eden, ihalesi İller Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından yapılan, denetimi İller Bankası Eskişehir Bölge Müdürlüğü ve Belediyemizce müştereken yürütülen, SUKAP kapsamında, Emet (Kütahya) İçmesuyu, İçmesuyu Konvansiyonel Tip Paket Arıtma Tesisi ve İsale Hattı ile Kanalizasyon ve Yağmursuyu İnşaatı Yapım İşinde ek krediye ihtiyaç duyulmaktadır. İçmesuyu İnşaatı işi İller Bankası A.Ş.'den ek kredi kullanılmasına oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 4. Maddesi olan, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğünün 09.07.2024 tarih ve 6056 sayılı yazısı uygun olduğu, İlçemizde yapımına devam eden, ihalesi İller Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından yapılan, denetimi İller Bankası Eskişehir Bölge Müdürlüğü ve Belediyemizce müştereken yürütülen, SUKAP kapsamında, Emet (Kütahya) İçmesuyu, İçmesuyu Konvansiyonel Tip Paket Arıtma Tesisi ve İsale Hattı ile Kanalizasyon ve Yağmursuyu İnşaatı Yapım İşinde ek krediye ihtiyaç duyulmaktadır. Kanalizasyon ve Yağmursuyu İnşaatı işi İller Bankası A.Ş.'den ek kredi kullanılmasına, oybirliği ile kabul edildi.

 

Gündemin 5. Maddesi olan, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğünün 10.07.2024 tarih ve 6271 sayılı yazısı uygun olduğu, İlçemizde yapılması planlanan ihalesi İller Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından yapılan,denetimi İller Bankası Eskişehir Bölge Müdürlüğü ve Belediyemizce yürütülen SUKAP kapsamında Emet-Kütahya Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatı yapım işinde krediye ihtiyaç duyulmaktadır.

Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatı işi İller Bankası A.Ş.'den kredi kullanılmasına oybirliği ile kabul edildi.

 

Gündemin 6. Maddesi olan, Yazı İşleri Müdürlüğünün 05.08.2024 tarih ve 6289 sayılı yazısında, Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Emet Belediyesinin görev ve sorumluluk alanlarına giren konularda 5393 Sayılı Belediye Kanununun 75. Maddesine göre Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü ile yapılacak olan anlaşma/protokol gibi iş ve işlemleri yapmak üzere Belediye Başkanı Mustafa KOCA'ya yetki verilmesine oybirliği ile kabul edildi.

 

Gündemin 7. Maddesi olan, Gündemin 7. Maddesi olan, Yazı İşleri Müdürlüğünün 29.07.2024 tarih ve 6221 sayılı yazısında, Belediyemizde Belediye Meclis Üyesi olarak görev yapmakta olan Ömer ERDOĞAN 12.07.2024 tarih ve 6106 sayılı Başkanlık Makamının oluru ile 16.07.2024 tarihinden itibaren 5393 Sayılı Belediye Kanunu 49. Maddesinin 7. paragrafına göre Belediye Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilmiştir. Belediye Meclis Üyesi Zekeriya GÖKDUMAN Belediye Başkanının ödeneğinin 1/4 ‘ünün ödenmesini teklif etti. Yapılan oylama sonucu 5393 Sayılı Belediye Kanunu 49. Maddesinin ikinci paragrafında “Belediye personeli, belediye başkanı tarafından atanır. Birim Müdürlüğü ve üstü yönetici kadrolarına yapılan atamalar ilk toplantıda belediye meclisinin bilgisine sunulur. ” denilmektedir; Yine aynı 5393 Sayılı Belediye Kanununun 49.Maddesinin yedinci fıkrası uyarınca Meclis görev süresiyle sınırlı olmak kaydıyla Belediye Meclis Üyelerinden Belediye Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilen üyelerin Belediye Başkanına verilen ödeneğin 1/4 oranında ödenecek verilmesine ayrıca katsayı artışları da dikkate alınarak ödeme yapılmasına, oybirliği ile kabul edildi.

 

Gündemin 8. Maddesi olan, TBMM'nin 30.07.2024 tarihinde yapılan oturumunda sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek 7527 Karar nolu, 02.08.2024 tarihli, resmi gazete sayısı 32620 olan resmi gazetede yayınlanarak kanun teklifi yasalaşmıştır. Değişiklik yapılan Kanunun Geçici 4. Maddesinde "Belediyeler 31/12/2028 tarihine kadar birinci fıkra gereğince hayvan bakımevleri kurmak, rehabilitasyon işlemlerini gerçekleştirmek ve sahipsiz hayvanlara sahiplendirilinceye kadar bakmak için kesinleşmiş en son bütçe gelirlerinin binde beşi oranında kaynak ayırır. Bu ora» büyükşehir belediyelerinde binde üç olarak uygulanır. Bu fıkra uyarınca ayrılan ödenekler başka bir amaç için kullanılamaz." denmektedir. Bu kapsamda ekte sunulan ek bütçenin uygulanmasına oybirliği ile kabul edildi.

 

Gündem maddelerinin tamamlandığını belirten Belediye ve Meclis Başkanı Mustafa KOCA alınan kararların hayırlı olmasını temenni ederek, teşekkür edip Meclis Toplantısını kapattı. 09.08.2024 saat: 17:00

 

Mustafa KOCA                                    Ahmet SEVAL                         Murat ATASEVER

Belediye ve Meclis Başkanı                         Katip                                           Katip

 

Belediye Yazılımı: Medya İnternet™ - Belediye Sitesi Kulga © Tüm Hakları Saklıdır.