14.05.2024 / Saat 10:00 Meclis Toplantısı ve Kararlar

14.05.2024 / Saat 10:00

1. Dönem, 1. Olağanüstü – Meclis Salonu

Toplantıya Katılan Meclis Üyeleri

Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Mustafa KOCA Başkanlığında, Ahmet SEVAL, Ömer ERDOĞAN, Hüseyin ÖZTAŞ, Beyti CEBECİ, Yasin YILMAZ, Mustafa Kemal ÇAKIROĞLU, Murat ATASEVER, Talha DÜŞMEZ, Mustafa MERAL, Zekeriya GÖKDUMAN, Mehmet İĞDEKÖYLÜ

Toplantıya Katılmayan Meclis Üyeleri

Saygı  Duruşu ,  İstiklal Marşının okunması  ve  Belediye  ve  Meclis   Başkanı  Mustafa KOCA açılış konuşmasını yaptıktan sonra yoklama yapıldı. Meclis Üyelerinin tamamının bulunduğunu belirten Meclis Başkanı oturumu açtı.

Gündemin 1. Maddesi olan, Belediyemiz Temizlik ve Park Bahçeler Birimi’nin 12.05.2024 tarih ve 5598 sayılı yazısı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğünün Evsel Katı Atık Tarifelerinin Belirlenmesine Yönelik Klavuzu ile Mâliyelerin Yükselmesi sebebiyle fabrika ve sanayi vb kuruluşlarda fiyat güncellemesi yapılması için Mali Hizmetler birim güncelleme fiyatının dikkate alınarak hesaplanması ve Katı Atık bedellerinde güncelleme yapılması Belediye Meclisince görüşülerek Temizlik ve Park Bahçe Biriminden geldiği şekliyle aynen kabul edildi.

Gündemin 2. maddesi olan, Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğünün 13.05.2024 tarih ve 5612 sayılı yazısında Ahmet Refik Alp Şelale Sosyal Tesisleri ve Düğün Salonu için uygulanacak olan tarifelerin Belediye Meclisince görüşülerek bir sonraki Belediye Meclisi toplantısında görüşülmesi kabul edildi.

Gündemin 3. Maddesi olan, Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğünün 13.05.2024 tarih ve 5613 sayılı yazısında Belediye Başkanı, Belediye hizmetlerini yürütmek için ilçe içi ve dışı görevlerde herhangi bir aksamaya meydan vermemek, Belediye hizmetlerini en ekonomik ve hızlı şekilde sonuçlanması için; Makam aracını kullanma yetkisi, Tapuda Belediyemiz adına yapılan iş ve işlemler için yetki,

Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Emet Belediyesinin görev ve sorumluluk alanlarına giren konularda 5393 Sayılı Belediye Kanununun 75. Maddesine göre anlaşma/protokol yapılması, bu hususta Belediye Başkanı Mustafa KOCA'ya yetki verilmesi Belediye Meclisince 7 red oy 5 kabul oyla red edildi. Daha sonra görüşülmesi kabul edildi.

Gündem maddelerinin tamamlandığını belirten Belediye ve Meclis Başkanı Mustafa KOCA alınan kararların hayırlı olmasını temenni ederek, teşekkür edip Meclis Toplantısını kapattı. 14.05.2024 saat: 10:00

Mustafa KOCA                                    Ahmet SEVAL                         Murat ATASEVER

Belediye ve Meclis Başkanı                         Katip                                           Katip