Kütahya Sağlık Üniversitesinde Termal Sağlık Turizmi Çalıştayı Gerçekleştirildi

18 Aralık 2019 10:08 Emet Belediyesi 864

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemizde (KSBÜ) “Termal Sağlık Turizmi” konulu toplantı da konuşan Rektör Kavuncu Emet Kanyonunun İsviçre alpleri gibi ziyaretçi alabileceğini söyledi.

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemizde (KSBÜ) “Termal Sağlık Turizmi” konulu toplantı gerçekleşti.
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemizde gerçekleşen “Termal Sağlık Turizmi” konulu toplantıya Kütahya Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Emet Belediye Başkanımız Hüseyin Doğan, Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak, Hisarcık Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, Simav Belediye Başkanı Av. Adil Biçer, Kütahya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürü Zülkarni Yeldemez ve diğer protokol üyeleri olmak üzere sanayi ve ticaret odaları, kamu kuruluşları ve özel sektör temsilcileri katılım sağladı
KSBÜ Rekötrü Prof. Dr. Vural Kavuncu; protokol, sanayi ve ticaret odaları, kamu kuruluşları ve özel sektör temsilcilerine, Kütahya’nın termal sağlık turizm alanında önemli uluslararası başarı elde etmesi için yapılması gerekenler hakkında bilgi vererek, bunun için öncelikle Kütahya’nın birlikte hareket etmesi gerektiğine vurgu yaptı.
Termal Sağlık turizmi hakkında genel bilgilendirme yapan Rektör Kavuncu dünyanın farklı bölgelerinde termal sağlık turizmi başarıyla uygulayan şehirlerden bahsedip, markalaşma ve pazarlamanın önemini vurgulayarak, “Medikal Wellness Turizmi” (İyilik Tıbbı) ile ilgili bilgiler verdi.
KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Kavuncu “Wellness” kavramının; fitness ve spor, güzellik ve estetik uygulamaları, sağlıklı beslenme ve kilo kaybı, relaksasyon ve stresten arınma, meditasyon, yoga, sağlıklı yaşam ve eğitimlerini kapsadığını dile getirdi. Kavuncu termal sağlık turizmi alanında başarı elde edebilmek için dünyadaki eğilimleri takip etmenin ve sağlık turistlerinin taleplerini karşılayabilmenin önemli olduğunun altını çizdi.
“KÜTAHYA’NIN BUNA İNANMASI GEREKİYOR”
Prof. Dr. Vural Kavuncu Kütahya’nın bir fırsatlar ili olduğunu, uluslararası termal sağlık turizmi alanında öncülük yapabileceğini ancak bunun için öncelikle şehrin buna inanması ve birlikte hareket etmesi gerektiğine vurgu yaptı.
Kavuncu, “Biz Kütahya’nın sağlık turizmi ile ilgili potansiyelini konuşurken bazıları, ‘O kadar termal oteli olan iller var, biz nasıl rekabet edebiliriz.’ diye itiraz ediyorlar. Halbuki ‘Termal Sağlık Turizmi’ ile ‘Termal Turizm’ farklı kavramlar. Tatil veya kongre için 3-5 günlük konaklamalar ayrı, bir sağlık programına dahil olarak 10-20 gün kalışlar ayrı. Sağlık programları ise sadece hasta olanlara uygulanmıyor. Sağlıklı kişilerin daha sağlıklı olmaları veya kronik hastalıklardan korunmaları için de pek çok uygulama var. Kütahya’da çok sayıda kaplıcanın yanı sıra doğal güzelliklerimiz, tarihimiz, kültürel zenginliklerimiz var. Ayrıca fizik tedavi ve rehabilitasyon açısından ülkemizde tercih edilen bir il durumuna geldik. Bunu sadece Kütahya merkez olarak da düşünmüyoruz, ilçelerimizde de önemli bir potansiyel var. İşte Murat Dağı’ndaki kaplıcamız dünyanın en yüksekte yer alan 3 kaplıcası arasında yer alıyor. Emet kanyonu İsviçre Alpleri gibi ziyaretçi alabilir. Değerini pek bilemediğimiz Dereli Kaplıcaları’nın dünyaca bilinen İtalya’nın Saturnia kaplıca bölgesinden farkı nedir? İsrail’de Ölü Deniz (Lüt Denizi) çamuru diye küçük bir kavanozda satılan çamurun 250 gramı için dünyanın parasını ödüyorlar. Yapılması gereken standartlara uygun tesisler inşa edip, sağlık uygulamaları ve rehberlik ile çevredeki turizm faaliyetlerini çeşitlendirmek olmalı. Bunun için mülki idarecilerimiz, yerel yöneticiler, üniversite olarak biz, sanayi ve ticaret odası, turizm sektöründe yer alanlar ve ilgililer hep birlikte gerek yurt içi gerekse de yurt dışında örnek kür beldelerine gitmemiz gerekiyor. Böylece ne yapmamız gerektiği daha iyi anlaşılabilir.” diye konuştu.
Rektör Kavuncu, Kütahya’nın termal sağlık turizm alanında başarı elde edebilmesi için bazı atılması gereken adımlar olduğunu söyledi. KSBÜ Rektörü örnek olarak şu adımlardan bahsetti; “termal turizm bölgelerinde yüksek katma değer sağlayacak, kalite standartlarına uygun tesisler, Wellness- SPA kültürü ve altyapısının geliştirilmesi, Kütahya’nın Avrupa Tarihi Termal Şehirler Birliğine üyeliği, il genelinde turizm altyapısının geliştirilmesi ve çeşitliliğinin sağlanması, Kütahya’da bulunan önemli termal noktalarında gerekli düzeltmeler yapılıp, “öyküleştirilerek” medya platformlarında pazarlanması.
KSBÜ ‘BÖLGESEL KALKINMA ÜNİVERSİTESİ’ OLMA YOLUNDA
Kavuncu ayrıca KSBÜ olarak “Termal Sağlık Turizmi” alanında Bölgesel Kalkınma Üniversitesi olmak için YÖK’e başvuruda bulunduklarını; bunun için hem siyasi temsilcilerimizden hem de kentin dinamiklerinden destek beklediklerini ifade etti.
Toplantının ikinci bölümünde protokol, sanayi ve ticaret odaları, kamu kuruluşları ve özel sektör temsilcileri Kütahya’nın termal sağlık turizm alanında uluslararası başarı elde edebilmesi için düşüncelerini ilettiler.

  • Etiketler
Belediye Yazılımı: Medya İnternet™ - Belediye Sitesi Kulga © Tüm Hakları Saklıdır.