13.04.2024 / Saat 15:00 Meclis Toplantısı ve Kararlar

Karar Tarihi: 13 Nisan 2024 19:00
Karar No: 24,25,26,27,28,29,30,31,32,33,34,35,36,37,38,39,40,41
Dosya Adı İşlem
nisan.docx İNDİR

    

Meclis Tarihi

13.04.2024 / Saat 15:00

Meclis Toplantı

Bilgileri ve Yeri

1. Dönem, 1. Olağan – Meclis Salonu

 

Toplantıya Katılan Meclis Üyeleri

Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Mustafa KOCA Başkanlığında, Ahmet SEVAL, Ömer ERDOĞAN, Hüseyin ÖZTAŞ, Beyti CEBECİ, Yasin YILMAZ, Mustafa Kemal ÇAKIROĞLU, Murat ATASEVER, Talha DÜŞMEZ, Mustafa MERAL, Zekeriya GÖKDUMAN, Mehmet İĞDEKÖYLÜ

 

Toplantıya Katılmayan Meclis Üyeleri

 

                                  

 Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği'nin 5 .Maddesi gereğince en genç meclis üyelerinden Ahmet SEVAL ve Talha DÜŞMEZ geçici katip olarak görev yapmak üzere  davet edildi.

 

Saygı  Duruşu ,  İstiklal Marşının okunması  ve  Belediye  ve  Meclis   Başkanı  Mustafa KOCA açılış konuşmasını yaptıktan sonra yoklama yapıldı. Meclis Üyelerinin tamamının bulunduğunu belirten Meclis Başkanı oturumu açtı.

 

Meclis Başkanı 5393 Sayılı Belediye Kanunu' nun 25. maddesi gereği 2023 yılı Denetim raporunun meclisin bilgisine sunulması konusu olduğunu belirtti. Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği'nin 22.Maddesi "Komisyon denetim raporunu Mart Ayı sonuna kadar Meclis Başkanlığına sunar. Başkan Nisan ayı meclis toplantısında denetim raporunu okutmak suretiyle meclise bilgi verir "hükmü gereğince, Denetim Komisyonu Raporu Mali Hizmetler Müdürü Mustafa ADIRNAZLI’YA okutularak meclise bilgi verildi.

 

      Başkan yeni meclisin ilk toplantısının hayırlara vesile olmasını dileyerek gündeme geçti. 

 

Belediye Meclisi çalışma yönetmeliğinin 11. Maddesinde geçen “…..belediye birimlerinden ve bağlı kuruluşlarından gelen talepler toplantı sırasında başkan tarafından gündeme eklenir” ibaresine göre;

 

  1. Mali Hizmetler Müdürlüğünün 09.04.2024 tarih ve 5367 sayıda kayıtlı Ek ödenek konulu müzekkeresi,
  2. Yazı İşleri Müdürlüğünün 09.04.2024 tarih ve 5366 sayıda kayıtlı müdürlük iptal edilmesi konulu müzekkeresi,
  3. Meclis Üyelerinden Zekeriya GÖKDUMAN ve Murat ATASEVER imzalı ilçemizde yapılan alt yapı çalışmaları ile ilgili bilgi istemi konulu müzekkeresi,

Konuların gündeme alınması için işaretle yapılan oylama sonucunda gündeme alınmalarına oy birliği ile karar verilmiştir.

 

 

 

    

 

 

 

 

GÜNDEM 1 (Karar No: 24) : 5393 Sayılı Belediye Kanunun 19. Maddesi ve Belediye Çalışma Yönetmeliğinin 5.maddesi gereğince 2 yıl süreyle görev yapmak üzere Meclis Üyelerinden Ömer ERDOĞAN ve Murat ATASEVER imzalı Meclis 1. Başkan ve 2. Başkan Vekilliğine Milliyetçi Hareket Partisi Üyesi Beyti CEBECİ ve Adalet ve Kalkınma Partisi Üyesi Talha DÜŞMEZ ‘in teklif önerisi Meclis başkanına sunuldu. Bu seçim için hazırlanan resmi mühürlü boş pusulalar üyelere dağıtıldı. Yapılan gizli oylama sonucunda (12) “KABUL” oy ile 5393 Sayılı Belediye Kanununun 19. Maddesine göre 2 yıl görev yapmak üzere ve Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 5. Maddesine göre Meclis 1. Başkan Vekilliğine Beyti CEBECİ Meclis 2. Başkan Vekilliğine Talha DÜŞMEZ ’in seçilmelerine karar verildi.

 

GÜNDEM 2 (Karar No:25 ): 5393 Sayılı Belediye Kanunun 19. Maddesi ve Belediye Çalışma Yönetmeliğinin 5.maddesi gereğince 2 yıl süreyle görev yapmak üzere Meclis Üyelerinden Yasin YILMAZ ve Hüseyin ÖZTAŞ imzalı Meclis Katiplerine asil üye olarak Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis Üyesi Murat ATASEVER ve Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Üyesi Ahmet SEVAL, Meclis Yedek Katip Üyesi Adalet ve Kalkınma Partisi Mustafa MERAL Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Üyesi Hüseyin ÖZTAŞ’ın teklif önerisi Meclis başkanına sunuldu. Bu seçim için hazırlanan resmi mühürlü boş pusulalar üyelere dağıtıldı. Yapılan gizli oylama sonucunda (12) “KABUL” oy ile 5393 Sayılı Belediye Kanununun 19. Maddesine göre 2 yıl görev yapmak üzere ve Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 5. Maddesine göre Meclis katipliğine Murat ATASEVER ve Ahmet SEVAL’in seçilmelerine karar verildi. Yapılan seçim sonucu yeni seçilen katip üyeleri yerlerine davet edildi.

 

GÜNDEM 3 (Karar No: 26): 5393 Sayılı Belediye Kanunun 33. Maddesi gereğince 1 yıl süreyle görev yapmak üzere Meclis Üyelerinden Ahmet SEVAL ve Talha SÜŞMEZ imzalı Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis Üyesi Yasin YILMAZ ve Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Üyesi Hüseyin ÖZTAŞ’ın teklif önerisi Meclis başkanına sunuldu. Bu seçim için hazırlanan resmi mühürlü boş pusulalar üyelere dağıtıldı. Yapılan gizli oylama sonucunda (7) “KABUL” oy ile Yasin YILMAZ ve Hüseyin ÖZTAŞ’ın (1) yıl süreyle görev yapmak üzere Belediye Encümen Üyeliğine seçilmelerine karar verildi.

 

GÜNDEM 4 (Karar No: 27): 5393 Sayılı Belediye Kanunun 24. Maddesi gereğince Plan ve Bütçe Komisyonu seçimine başlandı. Plan ve Btçe Komisyonun 5 üyeden oluşmasına Siyasi partilerin meclisteki üye sayısının oranlaması göz önünde alınarak yapılan seçim sonucunda, Meclis Üyelerinden Yasin YILMAZ ve Ömer ERDOĞAN imzalı, Adalet ve Kalkınma Partisi Zekeriya GÖKDUMAN, Mustafa MERAL Murat ATASEVER, Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Üyesi Beyti CEBECİ, Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Mehmet İĞDEKÖYLÜ teklif önerisi Meclis başkanına sunuldu. Yapılan seçim sonucunda; Zekeriya GÖKDUMAN, Mustafa MERAL Murat ATASEVER, Beyti CEBECİ, Mehmet İĞDEKÖYLÜ 1 yıl görev yapmak üzere plan ve bütçe komisyonu üyeliklerine seçilmelerine mevcut üyelerin oy birliğiyle karar verildi.

 

GÜNDEM 5 (Karar No: 28): 5393 Sayılı Belediye Kanunun 24. Maddesi gereğince İmar Komisyonu seçimine başlandı. İmar Komisyonun 5 üyeden oluşmasına Siyasi partilerin meclisteki üye sayısının oranlaması göz önünde alınarak yapılan seçim sonucunda, Meclis Üyelerinden Beyti CEBECİ ve Mustafa MERAL imzalı, Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis Üyelerinden Yasin YILMAZ, Mustafa Kemal ÇAKIROĞLU, Talha DÜŞMEZ Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Üyelerinden Ahmet SEVAL, Ömer ERDOĞAN’ın teklif önerisi Meclis başkanına sunuldu. Yapılan seçim sonucunda; Yasin YILMAZ, Mustafa Kemal ÇAKIROĞLU, Talha DÜŞMEZ, Ahmet SEVAL, Ömer ERDOĞAN 1 yıl görev yapmak üzere imar komisyonu üyeliklerine seçilmelerine mevcut üyelerin oy birliğiyle karar verildi.

 

GÜNDEM 6 (Karar No: 29): 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 20'nci maddesinde “Belediye Meclisi her ayın ilk haftası, önceden kararlaştırdığı günde toplanır. Meclis, resmi tatile rastlayan günlerde çalışmasına ara verebilir. Belediye Meclisi her yıl bir ay tatil kararı alabilir” hükmü gereğince; Meclis toplantılarının her ayın ilk haftası Cuma günü , 2024 yılı içerisinde Belediye Meclisimizin tatil ayının ağustos ayı olarak belirlenmesine 5393 sayılı Belediye Kanununun 20. Maddesine göre oybirliği ile kabul edildi.

 

GÜNDEM 7 (Karar No: 30): 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 56.maddesi ve ile Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 9.Maddesi gereğince, 2023 yılı Faaliyet Raporu konusu müzekkeresi için Meclis Başkanı Mustafa KOCA 5393 sayılı Belediye Kanununun 19. Maddesi gereğince Meclis 1. Başkan Vekili Beyti CEBECİ’ye bıraktı. 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 41.Maddesinin 4.Fıkrasında belirtilen ölçütler doğrultusunda hazırlanan Emet Belediyesinin 2023 Yılına ait 1 yıllık faaliyetlerini içeren raporu hakkında bilgiler verildi. Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili 2023 yılı faaliyet raporunu müzakereye açarak bir yıllık faaliyet raporunu oya sundu. İşaretle yapılan apılan oylama sonucunda Adelet ve Kalkınma Partisi Meclis Üyelerinden Murat ATASEVER, Zekeriya GÖKDUMAN, Mustafa MERAL, Talha DÜŞMEZ, Mustafa Kemal ÇAKIROĞLU çekimser oy diğer meclis üyelerinin kabul oy kullanması sonucu 2023 yılı faaliyet raporunun yeterliliğine oy çokluğuyla karar verildi.

 

GÜNDEM 8 (Karar No: 31): 5393 Sayılı Belediyeler Kanunu'nun 32 Maddesi; “Meclis Başkan ve Üyelerine, meclis ve komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için, 39 uncu madde uyarınca belediye başkanına ödenmekte olan aylık brüt ödeneğin günlük tutarının üçte birini geçmemek üzere meclis tarafından belirlenecek miktarda huzur hakkı ödenir. Huzur hakkı ödenecek gün sayısı, 20,24 ve 25 inci maddelerde belirtilen toplantı günü sayısından fazla olamaz ve meclis üyelerine aynı gün için birden fazla huzur hakkı ödenemez” hükmü gereğince Meclis Üyeleri oturum başı ödenecek ücretin, 2024 Mali Yılından itibaren Belediye Meclisinin görev süresinin sonuna kadar kapsayan süre içinde yapılacak Meclis toplantılarıyla İhtisas Komisyonları toplantılarına iştirak edecek üyelere ödenmesi gereken Huzur Hakkı Ücretinin Belediye Başkanına 01.01.2024 Tarihinden itibaren ödenecek olan Aylık brüt ödeneğin günlük tutarının 1/3 (üçte biri) ne tekabül eden brüt miktarın Başkan ve Üyelere Huzur Hakkı olarak ödenmesi oy birliği ile kabul edildi.

 

GÜNDEM 9 (Karar No: 32) : Kütahya ili Yerel Yönetimler Katı Atık Bertaraf Tesisleri Yapma ve İşletme Birliğinin 27.03.2024 tarih ve 16983 sayılı yazısı gereği, Kütahya ili Yerel Yönetimler Katı Atık Bertaraf Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği (KÜKAB) Tüzüğünün 7.Maddesi gereğince “Birlik Meclisi Birliğe Üye Belediye Başkanları ile Üye Belediye Meclislerinin ve İl Genel Meclisinin Birlik Meclisi için seçecekleri üyelerden oluşur” denilmektedir. Kütahya ili Yerel Yönetimler Katı Atık Bertaraf Tesisleri Yapma ve İşletme Birliğinde Belediyemizi temsilen; Belediye Başkanı Mustafa KOCA doğal üye, Meclis Üyelerinden Ahmet SEVAL ve Ömer ERDOĞAN asil üye , Beyti CEBECİ ve Hüseyin ÖZTAŞ ise yedek üye olarak seçilmelerine yapılan oylama sonucunda oy birli ile karar verildi.

 

GÜNDEM 10 (Karar No: 33): Gündemin 10. Maddesi olan Kütahya Valiliği Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği Başkanlığının 04.04.2024 tarih ve 48150 yazısı okundu. Kütahya İli Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliğinin kurulmasına 5355 Sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanunun 4'ncü maddesi gereğince Cumhurbaşkanı kararı ile izin verilmiş olup, 15 Eylül 2022 tarih ve 31954 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Kütahya İli Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği Tüzüğünün Birlik Meclisinin kuruluşuna ilişkin 8. Maddesinde"Vali ile birliğe üye belediyelerin başkanları birlik meclisinin doğal üyeleridir. Ve Birlik üyesi mahalli idare meclisleri kendi üyeleri ve Belediye Meclis Üyeliğine seçilmeye haiz kişiler arasından Kütahya İl Özel İdaresi ve Kütahya Belediyesi 2 asıl 1 yedek diğer üyeler 1 asıl 1 yedek  üye seçer denilmektedir. Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliğini Emet Belediyesini temsilen Belediye Başkanı Mustafa KOCA doğal üye, Emet Belediye Meclisinden  Mehmet İĞDEKÖYLÜ asil üye , Hüseyin ÖZTAŞ Yedek Üye olarak seçilmelerine yapılan oylama sonucunda oy birli ile karar verildi.

 

GÜNDEM 11 (Karar No: 34): 5355 Sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanunun Birliğin Kuruluşu, Tüzüğü, Görev ve Yetkileri başlıklı 4. Maddesinde “Kurulmuş bir birliğe üyelik, üye olmak isteyen mahallî idare meclisinin kararı ve buna dayalı başvuru üzerine, birlik meclisinin kabulü ile olur. Bu durumda Cumhurbaşkanının izni aranmaz. Ayrılmada ilgili mahallî idare meclisinin kararı yeterlidir.” denildiğinden, Üyesi bulunduğumuz T.C. Enerji Kentler Birliğinin üyeliğinden Belediyemizin maddi durumu göz önünde bulundurularak üyelikten ayrılmasına   (üyeliğin iptal edilmesine) işaretle yapılan oylama sonucunda oy birliğiyle karar verilmiştir.

 

GÜNDEM 12 (Karar No: 35): 5355 Sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanunun Birliğin Kuruluşu, Tüzüğü, Görev ve Yetkileri başlıklı 4. Maddesinde “Kurulmuş bir birliğe üyelik, üye olmak isteyen mahallî idare meclisinin kararı ve buna dayalı başvuru üzerine, birlik meclisinin kabulü ile olur. Bu durumda Cumhurbaşkanının izni aranmaz. Ayrılmada ilgili mahallî idare meclisinin kararı yeterlidir.” denildiğinden, Üyesi bulunduğumuz Türk Dünyası Belediyeler Birliği üyeliğinden Belediyemizin maddi durumu göz önünde bulundurularak üyelikten ayrılmasına   (üyeliğin iptal edilmesine) işaretle yapılan oylama sonucunda oy birliğiyle karar verilmiştir.

 

GÜNDEM 13 (Karar No: 36): 5355 Sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanunun Birliğin Kuruluşu, Tüzüğü, Görev ve Yetkileri başlıklı 4. Maddesinde “Kurulmuş bir birliğe üyelik, üye olmak isteyen mahallî idare meclisinin kararı ve buna dayalı başvuru üzerine, birlik meclisinin kabulü ile olur. Bu durumda Cumhurbaşkanının izni aranmaz. Ayrılmada ilgili mahallî idare meclisinin kararı yeterlidir.” denildiğinden, Üyesi bulunduğumuz Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği üyeliğinden Belediyemizin maddi durumu göz önünde bulundurularak üyelikten ayrılmasına   (üyeliğin iptal edilmesine) işaretle yapılan oylama sonucunda oy birliğiyle karar verilmiştir.

 

GÜNDEM 14 (Karar No: 37): 5355 Sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanunun Birliğin Kuruluşu, Tüzüğü, Görev ve Yetkileri başlıklı 4. Maddesinde “Kurulmuş bir birliğe üyelik, üye olmak isteyen mahallî idare meclisinin kararı ve buna dayalı başvuru üzerine, birlik meclisinin kabulü ile olur. Bu durumda Cumhurbaşkanının izni aranmaz. Ayrılmada ilgili mahallî idare meclisinin kararı yeterlidir.” denildiğinden, Üyesi bulunduğumuz Tarihi Kentler Birliği üyeliğinden Belediyemizin maddi durumu göz önünde bulundurularak üyelikten ayrılmasına   (üyeliğin iptal edilmesine) işaretle yapılan oylama sonucunda oy birliğiyle karar verilmiştir.

 

 

GÜNDEM 15 (Karar No: 38): 5355 Sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanunun Birliğin Kuruluşu, Tüzüğü, Görev ve Yetkileri başlıklı 4. Maddesinde “Kurulmuş bir birliğe üyelik, üye olmak isteyen mahallî idare meclisinin kararı ve buna dayalı başvuru üzerine, birlik meclisinin kabulü ile olur. Bu durumda Cumhurbaşkanının izni aranmaz. Ayrılmada ilgili mahallî idare meclisinin kararı yeterlidir.” denildiğinden, Üyesi bulunduğumuz Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği üyeliğinden Belediyemizin maddi durumu göz önünde bulundurularak üyelikten ayrılmasına   (üyeliğin iptal edilmesine) işaretle yapılan oylama sonucunda oy birliğiyle karar verilmiştir.

 

GÜNDEM 16 (Karar No: 39): Mali Hizmetler Müdürlüğünün 09.04.2024 tarih ve 5367 sayılı yazısının tetkiki sonucu ; Belediyemiz 2024 yılı bütçesinde yetmeyeceği anlaşılan aşağıda kurumsal, fonksiyonel ve  ekonomik kodları yazılı harcama birimlerine ek ödeneğin tahsis edilmesine ihtiyaç duyulmuş olup, Ek ödenek verilebilmesi için yeni bir gelir veya finansman kaynağının bulunması zorunlu olduğundan, Belediyemiz 2023 yılı bütçesinin 05.02.02.51 bütçe kodundaki İller Bankası AŞ’den gelen Merkezi İdare Vergi Gelirlerinden Alınan Paylar 40.000.000,00 TL olarak tahmin edilmiş, ancak 2024 Mart ayı itibariyle Merkezi İdare Vergi Gelirlerinden Alınan Paylara ait gelirimiz 21.426.388,09 TL olarak gerçekleşmiş olup, yılsonuna kadar 75.000.000,00 TL’yi bulacağı tahmin edilmektedir. Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 37’nci maddesi hükmü gereğince, ihtiyaç duyulan ek ödeneğin tahsisinin yapılmasına,

Ek Gider Bütçesi:

 

 

SU VE KANALİZASYON MÜDÜRLÜĞÜ

Kurumsal Kod

Fonksiyonel Kod

Ekonomik Kod

Ödenek Tutarı

46.43.10.34

06.3.0

06.05

20.000.000,00 TL

 

 

Gelir Ek Bütçe Kodu:

 

Gelir Kodu

Ödenek Tutarı

05.02.02.51

20.000.000,00 TL

             

 Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 37’nci maddesi hükmü gereğince, ihtiyaç duyulan ek ödeneğin tahsis edilmesine oy birliğiyle kabul edilmiştir.

 

GÜNDEM 17 (Karar No: 40): Yazı İşleri Müdürlüğünün 09.04.2024 tarih ve 5366 sayılı yazısının tetkiki sonucu. “Belediye ve Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına dair Yönetmelik ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. Maddesinin (l) bendinde “Norm kadro çerçevesinde belediyenin ve bağlı kuruluşlarının kadrolarının ihdas, iptal ve değiştirilmesine karar vermek” diye belirtilmektedir. Belediye Kanununun 5393/48. Maddesinde “Belediye teşkilatı norm kadroya uygun olarak Belediyenin nüfusu, fiziki ve coğrafi yapısı, ekonomik, sosyal, kültürel özellikleri ile gelişme potansiyeli dikkate alınarak, Norm Kadro İlke ve Standartlarına uygun olarak ihtiyaca göre birim oluşturulabilir. Bu birimlerin kurulması, kaldırılması veya birleştirilmesi Belediye Meclisinin kararıyla olur.” denildiğinden Belediyelerin ve bağlı kuruluşların norm kadroları, 22.02.2007 tarih ve 26442 sayılı resmi gazetede yayımlanan Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik tarafından belirlenen ilke ve standartlar çerçevesinde; Başkanlığımızın ihtiyaçları göz önünde bulundurularak Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünün kapatılmasına, söz konusu müdürlüğünün demirbaş bütçe, personel görev ve sorumluluklarının Özel Kalem Birimine bağlanmasına yapılan işaretle oylama sonucu oy birliğiyle karar verilmiştir.

GÜNDEM 18 (Karar No: 41): 5393 sayılı Belediye; Kanunun Meclisin bilgi edinme ve denetim yolları Madde 26 - Belediye meclisi, bilgi edinme ve denetim yetkisini faaliyet raporunu değerlendirme, denetim komisyonu, soru, genel görüşme ve gensoru yoluyla kullanır. Meclis üyeleri, meclis başkanlığına önerge vererek belediye işleriyle ilgili konularda sözlü veya yazılı soru sorabilir. Soru, belediye başkanı veya görevlendireceği kişi tarafından sözlü veya yazılı olarak cevaplandırılır. Meclis üyelerinin en az üçte biri, meclis başkanlığına istekte bulunarak, belediyenin işleriyle ilgili bir konuda genel görüşme açılmasını isteyebilir. Bu istek meclis tarafından kabul edildiği takdirde gündeme alınır. Belediye başkanınca meclise sunulan bir önceki yıla ait faaliyet raporundaki açıklamalar, meclis üye tam sayısının dörtte üç çoğunluğuyla yeterli görülmezse, yetersizlik kararıyla görüşmeleri kapsayan tutanak, meclis başkan vekili tarafından mahallin mülkî idare amirine gönderilir. Vali, dosyayı gerekçeli görüşüyle birlikte Danıştay’a gönderir. Yetersizlik kararı, Danıştay’ca uygun görüldüğü takdirde belediye başkanı, başkanlıktan düşer. Meclis üye tam sayısının en az üçte biri oranındaki üyenin imzasıyla belediye başkanı hakkında gensoru önergesi verilebilir. Gensoru önergesi, meclis üye tam sayısının salt çoğunluğunun oyu ile gündeme alınır ve üç tam gün geçmedikçe görüşülemez. Gensoru önergesinin karara bağlanmasında dördüncü fıkraya göre işlem yapılır. Denilmektedir. “İhalesi İller Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından yapılan, denetimi İller Bankası Eskişehir Bölge Müdürlüğü ve Belediyemizce müştereken yürütülen, SUKAP kapsamında, Emet (Kütahya) İçmesuyu, İçmesuyu Konvansiyonel Tip Paket Arıtma Tesisi ve İsale Hattı ile Kanalizasyon ve Yağmursuyu İnşaatı Yapım İşi ilçemizde 30 Mart 2023 tarihinde yapımına başlanmıştır. İlçemiz cadde ve sokaklar özelikle kanalizasyon hattının bazı yerlerde 1.40 m olması ve evlerin önünde imalatı yapılan parsel bacalarının evlere bağlamaması konusunda tereddütte düşmüş bulunmaktayız.” Önergesine istinaden konunun Belediyemiz ve İller bankası Eskişehir bölge müdürlüğü tarafından araştırılmasına oy birliğiyle karar verilmiştir.

 

Gündem maddelerinin tamamlandığını belirten Belediye ve Meclis Başkanı Mustafa KOCA alınan kararların hayırlı olmasını temenni ederek, teşekkür edip Meclis Toplantısını kapattı. 13.04.2024 saat: 17:30

 

Mustafa KOCA                                    Ahmet SEVAL                         Murat ATASEVER

Belediye ve Meclis Başkanı                         Katip                                           Katip

   

Beyti CEBECİ                                     Talha DÜŞMEZ

Meclis I. Başkan V.                             Meclis II. Başkan V.                            

             

  

 

 

Belediye Yazılımı: Medya İnternet™ - Belediye Sitesi Kulga © Tüm Hakları Saklıdır.